פייסבוק מחליפה את שם הארנק הדיגיטלי שעומדת להוציא מ"קליברה" ל"נובי"

לקבלת הצעת מחיר השאירו את פרטיכם.

פייסבוק החליטה לשנות את שמו הארנק הדיגיטלי שנמצא אצלם בחדרי התוכנה בפיתוח מתקדם מ"קליברה" ל"נובי". השינוי – לטענת פייסבוק – כדי למנוע בלבול בין הארנק הדיגיטלי קליברה לשעבר למטבע הוירטואלי החדש של פייסבוק ליברה. השינוי הזה מעלה תהיה האם פייסבוק פשוט מנסה להתנער מהמוניטין הרע והשם הבעייתי שיצא למטבע הליברה, ולהתנתק מהסטיגמה שנוצרה.

ליברה הוא ארגון עצמאי ופייסבוק היא אחת החברים בארגון, לא מדובר בפייסבוק עצמה שמנהלת את פרוייקט ליברה אלא בחברת בת. במקור, פייסבוק תיכננה למתג את הארנק תחת השם "קליברה" כדי להראות שהמותגים "ליברה" ו"קליברה" קשורים קשר הדוק, ששניהם נולדו מתוך חזון זהה.

מאז, המטבע הדיגיטלי ליברה ספג ביקורת קשה וצבר מוניטין רע, וכעת פייסבוק של הארנק הדיגיטלי. לפי פייסבוק, זה כדי למנוע בלבול בין הארנק הדיגיטלי קליברה והמטבע הווירטואלי ליברה, אבל התחושה שהמוניטין השלילי שצבר ליברה קשור לשינוי חזקה.

 

משנים את שם הארנק ל"נובי"

פייסבוק החליטה לשנות את שם הארנק ל"נובי". פירוש השם החדש בלטינית: "דרך חדשה", ולא כדי לתאר דרך חדשה לארנק עצמו אחרי שהחליף את שמו, אלא פשוט כדי להבהיר שמדובר בדרך חדשה להעברה ואחסון של מטבע דיגיטלי.

בפייסבוק מיהרו להחליף את כל המיתוג וההודעות הפרסומיות והשיווקיות בהתאם, אם כי השאירו בלוגו של "נובי" חותם בולט שמצהיר על הקשר שלו ל"ליברה" – הלוגו של ליברה שמכיל 3 פסים מעוקלים "יובא" ללוגו של "נובי" וכעת מסתתר בתוך האות "O". בפייסבוק טוענים ששימוש בסימן זהה בשני הלוגואים הוא כדי להדגיש את המחוייבות החזקה של פייסבוק למיזם המטבע הוירטואלי ליברה.

פייסבוק משנה את השם והמיתוג של הארנק הוירטואלי שלה מ"קליברה" ל"נובי". האם זה כדי לברוח מהמוניטין הרע והביקורת השלישית שצבר המטבע הדיגיטלי "ליברה", או שאולי זה כדי למנוע בלבול בין השניים? בכל מקרה, הלוגו החדש של "נובי" מצהיר על קשר חזק בין השניים ומחוייבות באמצעות שימוש בסימן שלוש הפסים המעוקלים הזהה.

נובי יושק באופן ראשוני יחד עם ליברה, תחילה באופן מצומצם בכמה מדינות בלבד. הארנק יאפשר חילופי כספים ללא מגבלות גבול ומדינה, מיידית וכמובן באופן מאובטח. הארנק והמטבע נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים, וצפוי שיושקו בקרוב.

המטבע הקריפטוגרפי ליברה ספג מוניטין שלילי זמן קצר לאחר שהוכרז על ידי פייסבוק, מצד רגולטורים, מצד התקשורת, ואפילו מצד הציבור הרחב, שתהה מה הקשר בין גורם מכובד כמו פייסבוק לנושא השנוי כל כך במחלוקת מטבעות קריפטוגרפיים.

קצת לאחר שנשמעה כל הביקורת השלילית הזו, נטשו את פרוייקט ליברה חברות בעלות שם, ביניהם פייפאל, מאסטרקארד וויזה, חברות ששיתוף הפעולה מולן היה הכרחי להצלחה מירבית של הפרוייקט. כל אופי הפרוייקט השתנה לחלוטין בעקבות הנטישה, ליברה הפך ממטבע קריפטוגרפי לשירות תשלום מקוון עם חשבון וירטואלי.

 

נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא

השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

כתבות נוספות בנושא