הלוואה לסטודנטים בעלי נכס

תקופת הלימודים היא תקופה ייחודית בחיים שבה הוצאות רבות ומעט מאוד זמן פנוי לייצר הכנסות, לכן סטודנטים רבים בוחרים או נאלצים לבקש הלוואות ואשראי מגורמים פיננסיים שונים על מנת לממן את שכר הלימוד, את הוצאות הלימודים או הוצאות מחייה כאלו ואחרות.

הלוואות לסטודנטים הן תחום שכל הבנקים המסחריים מציעים לציבור לצד גורמים חוץ בנקאיים רבים. עלות הלימודים הגבוהים בישראל מגוונת מאוד ויכולה לנוע סביב ה-10,000 ש"ח לשנה במוסדות אוניברסיטאיים ומסובסדים אחרים ועד מעל 30,000 ש"ח במוסדות פרטיים להשכלה גבוהה, כמובן שבנוסף אי אפשר להתעלם מהוצאות מחייה כמו דיור, תחבורה, מזון וכדומה.

סטודנטים – פלח אוכלוסייה ייחודי ואטרקטיבי

הלוואות לסטודנטים הן ייחודיות בכך שמדובר על ציבור בעל רמת הכנסות נמוכה שזקוק להלוואה לכל מטרה ושבעתיד ייהנה מהכנסות גבוהות יותר בעקבות ההכשרה שקיבל בלימודים. גורמים שמציעים הלוואות לסטודנטים מציעים זאת גם מהסיבה שהסטודנטים צריכים מימון וגם על מנת לשמור על אותם מקבלי הלוואות לסטודנטים כלקוחות עתידיים.

סוגים של הלוואות לסטודנטים בעלי נכס

הלוואות לסטודנטים יכולות להיות עבור מימון הוצאות שכר לימוד או הלוואות לכל מטרה שמיועדות באופן עקרוני למימון הוצאות המחייה השונות של הסטודנטים. הסוגים המרכזיים של הלוואות לסטודנטים שזמינים לציבור הלומדים לתארים גבוהים הם:

  • הלוואת שכר לימוד בשיטת החזר סטנדרטית של החזרים חודשיים בתוספת ריבית לאורך שנת הלימודים – ללא תקופת גרייס.
  • הלוואת שכר לימוד עם תקופת גרייס: מקבלים את המימון אך מתחילים להחזיר את ההלוואה רק לאחר סיום הלימודים ולאורך תקופות זמן משתנות. יש מסלולי הלוואות לסטודנטים כאלו עם גרייס מלא ללא החזרים חודשיים בלימודים או מסלולי הלוואות שבהם משלמים רק את הריבית בכל חודש ומחזירים את הקרן בסיום הלימודים.
  • הלוואות לסטודנטים לכל מטרה: למימון כל הוצאה של הסטודנט ובמגוון אפשרויות החזר.

הלוואות לסטודנטים – כמה כסף אפשר לקבל?

על פי רוב, סטודנטים במוסדות השכלה גבוהה מסובסדים מבקשים הלוואות לסטודנטים בהיקפים של כ-13,000 ש"ח ובמוסדות הפרטיים הלוואות בגובה ממוצע של 35,000 ש"ח.

סכומי הכסף המרביים שניתן לקבל במסגרת הלוואות לסטודנטים משתנים כמובן בין המוסדות הפיננסיים הבנקאיים והחוץ בנקאיים, באופן כללי במערכת הבנקאית ניתן לקבל הלוואת סטודנטים עד סכום של 100,000 ש"ח ובמערכת החוץ בנקאית ניתן לקבל הלוואה ללא הגבלת סכום בגופי מימון ייעודיים.

ריבית על הלוואות לסטודנטים

באופן כללי וברוב המקרים הלוואות לסטודנטים יינתנו ללווים במסלול של ריבית פריים, כאשר מוסיפים או מפחיתים מהפריים מרוח מסוים, החל מפריים פחות 0.5% ועד פריים בתוספת 2.5% – בהתאם לסכום, ללקוח ולמשך ההחזר. לרוב הלוואות לסטודנטים הן ללא הצמדה למדד למרות שישנם בנקים וגורמים חוץ בנקאיים שמציעים גם מסלולים צמודים למדד המחירים לצרכן.

חשוב לבדוק האם לגופים השונים שמציעים הלוואות לסטודנטים יש הסכמים כלשהם עם מוסדות השכלה גבוהה מסוימים, הסכמים שלרוב עשויים להפוך הלוואה יקרה יותר למשתלמת לאחר ההנחה על הריבית ועלויות נוספות של ההלוואה.

בנוסף, הלוואות לסטודנטים שיהיו זולות יותר יכולות לבוא עם מגבלות של סכום נמוך, תקופת החזר קצרה יחסית וללא אפשרות של גרייס – דחייה בתשלום ההחזרים. כמובן שבחירה באפשרות גרייס ארוכה יותר או תקופת החזר גדולה (עד 12 שנים של החזרים חודשיים) מחייבת גם עלות גבוהה יותר מבחינת הריבית ותשלומים נוספים מעבר לקרן.

פירעון מוקדם של הלוואות לסטודנטים

רצוי לבדוק מראש את הנושא של עמלות פירעון מוקדם של הלוואות לסטודנטים, אם לאחר כמה שנים רמת ההכנסות עולה ויש רצון או יכולת לסגור את ההלוואה יש לדעת מראש מה העלויות, אם בכלל, של מהלך שכזה.

כתבות נוספות בנושא

הלוואות בצ'קים

לצד הגופים הבנקאיים, אשר מתנים הענקת הלוואה בשלל מאפיינים

הזינו את מספר הטלפון ושלחו לנו הודעה לוואטסאפ >>>