ארנפלד סוכנות לביטוח

ביטוח עסק – כל מה שצריך לדעת

יש לכם עסק ואתם רוצים שהוא ימשיך לשגשג למשך שנים ארוכות, בלי לספוג הפסדים ובלי להיקלע לסחרורים של תביעות, שיקום נזקים או כל תרחיש מאיים אחר שעשוי להשבית את הפעילות העסקית ולעלות לכם הרבה מעבר לכל דימיון. ביטוח עסק יוכל לספק לכם את ההגנה המלאה והמקיפה ביותר מפני כל תרחיש אפשרי, לרבות נזקים למבנה, התכולה או המערכות השונות, מוצרים או מסמכים חשובים, תאונות אישיות, תאונות עובדים, צד ג' ועוד שלל מצבים שעסקים רבים נאלצים להתמודד איתם לאורך חיי הפעילות העסקית.

 

ממה מורכב ביטוח עסק?

אם יש לכם דירה או שיצרתם אי פעם ביטוח רכב, אתם כבר מודעים היטב לבסיס: יצירת ביטוח מתאים למאפייני המוצר המבוטח ומי שמשתמש בו, על מנת לכסות כל מקרה שלא נרצה שיקרה.

אך כשמדובר בביטוח העסק, נוספים תרחישים חדשים לאלו שכבר הכרתם: נזק למלאי, לסחורה, לציוד האלקטרוניקה והמחשוב, לרכבים בצי העסקי, למסמכים, פריצה, שוד או אירוע סייבר, תביעות מצד עובד או לקוח, תאונות אישיות והיד עוד נטויה. לאורך חיי העסק, אינספור דברים אפשריים מאיימים עליו ועל כן יש צורך להרכיב ביטוח מתאים שיכסה לא רק את המוצר או השירות ה"בסיסי" שהעסק מספק, לא רק את המבנה שבו כל זה מתבצע – אלא גם את כל מה כשכרוך בהפעלת העסק הן מהבחינה האישית והן מהבחינה המקצועית.

כלל האצבע החשוב ביותר, הוא שכל עסק יבחר את הביטוח וההרחבות המתאימות לו בלבד, על פי מאפייניו האישיים וסוג העיסוק, מאפייני התכולה, המקום ועוד. כך למשל, מלון יכול ליצור הרחבה שתבטח גם את תכולת הכספות בחדרי האירוח ומשרד עורכי דין יוכל להרחיב את הביטוח גם למצב של שחזור תיקים משפטיים ומסמכים שנפגעו כתוצאה מנזק שנגרם למשרד.

מהם רכיבי הביטוח שניתן ליצור? אספנו מספר דוגמאות לביטוחי עסק חשובים במיוחד:

ביטוח מבנה – בדומה לביטוח דירה המבטח כל נזק לנכס, כך גם ביטוח מבנה העסק יעניק לכם כיסוי מפני נזקים כמו שריפה, שיטפון, רעידת אדמה וכד'. הכיסוי טוב גם למקרים שבהם העסק משלם שכירות לבעל הנכס ואם תתרחש תביעה משפטית מצידו לגבי נזקים מסוימים שאתם אמורים לשלם בעבורם למרות שנוצרו כתוצאה מנזק שלא בשליטתכם, ניתן להפעיל את הביטוח.

ביטוח תכולה – כל בית עסק ובייחוד חנויות בעלות מלאי וסחורה זקוקות לכיסוי בסיסי לכל מצב של גרימת נזקים לציוד, התכולה, הסחורות וחומרי הגלם, מוצרי המשרד, המחשוב, מערכות החירום, הריהוט והחשמל. ביטוח זה משתנה מעסק לעסק על פי המאפיינים שלו. לדוגמה, מכולת תוכל להוסיף סעיף לגבי דברי מזון שהתקלקלו ומשרד מכירות יוכל לקבוע ביטוח זמני רק לתקופה שבה מתבצעות עסקאות מכירה בפרויקט מגורים חדש.

ביטוח אבדן הכנסה או רווחים – המגזר העסקי בישראל סובל מאינספור תרחישים שבהם העסק נאלץ לסגור את שעריו ולשבות מעבודה כללית או זמנית (למשל כאשר אין היתר למקום, או כאשר התרחש בו מעשה פלילי) ולספוג בזמן זה אבדן הכנסות כבד מאוד. ביטוח זה יספק כיסוי לכל ימי העבודה שבהם העסק נותר סגור.

ביטוח חבות מעביד – אם לעסק יש עובדים, הוא מחויב לדאוג לבריאותם ושלומם. לכן על פי חוק מדובר בסוג של ביטוח חובה המגן על עובדי המקום ומעגן כספית כל מצב של תאונה, פציעה או פגיעה במקום העבודה. כך אם יחליט העובד לתבוע את העסק, המעסיק יוכל להפעיל את הביטוח ולא לשלם מכיסו.

ביטוח חבות צד ג' – לקוחות, ספקים, עוברי אורח או כל אדם שנמצא בנגיעה כלשהי עם העסק למרות שהוא איננו עובד בו, יהיה מבוטח לכל מקרה של נזק, תאונה או פציעה.

ביטוח כספים – ביטוח עסק מורכב גם ממערך הכספים שלו ועל כן חשוב לבטח גם את תכולת הקופה, הכספת, מנגנון העברת הכספים הקיים וכד'. כך הכספים יבוטחו בכל מצב של נזק, אסון, פריצה, גניבה או שוד.

ביטוח סיכוני סייבר – במאה ה-21 המידע הופך לכוח. האקרים יכולים לפרוץ בקלות רבה מאוד גם למאגרי מידע מבוטחים, לדלות מהם מידע יקר ערך ולהשתמש בו כדי להזיק לעסק ולפגוע בו בשלל דרכים. וירוסים יכולים להשבית מערכת מחשוב שלמה ולשבש פעילות. אתר החברה עשוי לסבול מתביעה של קניין רוחני או זכויות יוצרים. הנכסים הדיגיטליים של החברה ייקלעו למשבר עסקי אל מול הגולשים. על מנת להבטיח שיהיה לכם גב כלכלי תומך לכל מקרה שכזה, הופך רכיב זה לאחד המרכיבים החשובים ביותר בכל יצירת ביטוח עסק.

ביטוח אחריות מקצועית – מקצועות חופשיים כמו רופאים, מטפלים אלטרנטיביים, יועצים, אדריכלים, קוסמטיקאיות ועוד, זקוקים לכיסוי אחריות מקצועית לגבי השירות שהם מעניקים. כך במקרה שתתקבל נגדם תביעה מלקוח בעקבות נזקים או רשלנות, הביטוח יוכל לספק כיסוי כספי. גם ביטוח זה נחשב לרכיב קריטי מאוד המכסה את המקצוען לטווח ארוך, גם אם הוגשה נגדו תביעה לאחר שנים רבות מיום התרחשות המקרה.

ביטוח הנדסי – מפעלים, קבלנים ותעשיינים זקוקים לביטוח ייחודי שמכסה את הפעלת הציוד המכני והאלקטרוני, את הקמתם של פרויקטים בתחום הבניה או ההנדסה האזרחית (בניית שביל או כביש למשל), את קווי הייצור התעשייתיים, חומרי הגלם, הגנרטורים, המעליות, תוכנות חומרה ומחשוב, מכונות ועוד.

ביטוח עבודות קבלניות – אם העסק שלכם נכנס לתקופת שיפוצים, הוא חושף גם אתכם וגם את הקבלן לסיכונים מסוימים: קריסת גג, פיצוץ במערכת האינסטלציה, פריצה וגניבת חומרי בניין, תביעות צד ג' מטעם עוברי אורח שנפגעו מהבנייה ועוד. תביעות בתחום הזה עומדות על סכומים אסטרונומיים, הן לנזקי גוף והן לנזקי רכוש. לכן חשוב מאוד לוודא שלקבלן/ השיפוצניק קיים ביטוח שכזה וכן לערוך בעצמכם ביטוח מתאים.

 

האם כדאי ליצור ביטוח עסק למשרד שמופעל מהבית?

עולם העבודה לא מפסיק להשתנות ואם עד לפני עשור אחד או שניים רבים עוד עבדו כמיטב המסורת בתוך מקום עבודה חיצוני, כיום רבים בוחרים לפרוש לחיים עצמאיים ולנהל עסק מתוך הבית. האם רצוי ליצור פוליסת ביטוח עסק לעסקים ביתיים או שפוליסת הביטוח על הדירה מספיקה? ובכן, ביטוח הדירה לא בהכרח מספק הגנה מפני סיכונים שיכולים להיגרם לעסק כפי שכבר פירטנו ועל כן יש בכל מקרה צורך לייצר פוליסת ביטוח אפקטיבית לכל תרחיש קיים. בנוסף, שימו לב שכאשר חברת הביטוח המספקת את פוליסת הדירה לא מעודכנת בכך שמופעל ממנה עסק – היא עשויה לפגוע בתגמולי הביטוח ואף לדחות תביעות ופיצויים במקרה של אירוע ביטוחי!

לדוגמה – קונדיטורית שאופה עוגות למכירה מתוך הבית, שכחה את התנור הדולק וגרמה לשריפה שיצרה נזק מהותי לבית. כל עוד לא עדכנה הקונדיטורית את פוליסת הביטוח על הדירה על כך שהיא מפעילה ממנה עסק לאפייה וקיבלה כיסוי מתאים, היא ככל הנראה לא תקבל פיצויים כלל מטעם חברת הביטוח, למרות שהיא משלמת באופן סדיר את הפוליסה.

ביטוח עסק למשרד הביתי יבטח רק את החלקים שהוקצו לטובת העסק עצמו ולכן כדאי להגדיר מראש מה יכוסה בביטוח זה. רוב חברות הביטוח מספקות כיסוי של עד 20,000 שח לתכולת המשרד הביתי, אך משרדים שבהם יש קבלת קהל כמו יועצים עסקיים, קליניקת טיפולים וכד' לא יכולים לבטח את המשרד כחלק מפוליסת הדירה ועליהם לערוך פוליסת ביטוח נפרדת לעסק, כולל כיסוי לרכוש וחבויות שונות כמו אחריות מקצועית וביטוח סייבר.

תמונה של קובי ענבר
נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא
השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
כתבות נוספות בנושא
שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם סוכן ביטוח, אשמח לקבל פרטים.