ביט ופפר פיי לעסקים – Bit&PepperPay

זה מתקרב בצעדי ענק – בתי עסק ועסקים ברחבי הארץ יוכלו לקבל מהלקוחות תשלום באמצעות אפליקציות התשלומים, אלו שבשימוש פרטי כבר אף אחד לא יכול בלעדיהם. כבר התחילו "פיילוטים" והתמיכה לפונקציות עסקיות תוגדל בהמשך ככל שהמיזמים האלו יתקדמו.

כל בעל עסק ועצמאי יוכל בקרוב (מאוד) לקבל תשלום באמצעות אפליקציות התשלומים פפר וביט – בביט מתחייבים: "ללא תקרה שנתית". ביט שיתפה פעולה עם חברת פתרונות התשלום "משולם" לטובת הפרוייקט, בפפר פיתחו וארגנו את כל הנושא בעצמם ולבדם. כך, אפליקציות התשלומים שעד היום לא רווחיות לגמרי בשוק הפרטי, יהפכו להיות רווחיות יותר באמצעות עמלות ותשלומים מבעלי עסקים שישתמשו בהם באופן עסקי.

לרגל ההשקה המתקרבת, ביט תתן את שירותיה ל-3 חודשים לחינם. בעמודים שפפר הוציאה בנושא, עוד לא מפורטת מילה על זמני התנסות, עלויות ומחירים, ובביט ברור שיהיו עמלות כלשהן בסיום שלושת חודשי ההתנסות, אך עדיין לא ברור מה יהיו העלויות.

הפרוייקטים רקמו עור וגידים במיוחד ודווקא בתקופה הזו, תקופת הקורונה, שבה בעלי עסקים רבים עוברים לתת חלק מהשירותים שלהם מרחוק, וזקוקים לדרך אפשרית טובה נוספת לקבלת תשלום מרחוק, כחלופה למזומן וצ'קים.

האפשרות הזו פותחת דרך מהירה, פשוטה ונוחה לתשלום של מול כל גורם עסקי בישראל, ומיליונים (מעל ל-4 מיליון משתמשים פעילים באפליקציות התשלומים) של לקוחות פוטנציאלים שמרוויחים עוד דרך לתשלום לקבל שירות או מוצר. התשלום באפליקציות התשלומים הוא מיידי, בטוח מאוד, פשוט ומהיר ואין צורך להקליד פרטי אשראי או באופן כללי, פרטי תשלום כלשהם, כדי לבצע תשלום.

בהמשך, אפליקציות התשלומים יוסיפו גם אפשרות (כמו שיש, כבר כיום, באופן מוגבל, באפליקציית פיי בוקס) לתמיכה במגוון פלטפורמות – כך שלקוחות יוכלו לשלם באמצעות פפר או ביט דרך אתר אינטרנט ממחשב, אפליקציה כפי שמתבצע היום, אתר אינטרנט סלולרי, או בהודעה כתובה עם פורמט ומבנה מסויימים.

למעשה, מדובר פה בשינוי אמצעי הסליקה הדיגיטליים כמו שאנחנו מכירים אותם היום – תשלום נוח ומהיר יותר בלי להקליד פרטים בכל חנות אינטרנטית, דף מכירה, או רכישת מוצר. התשלום יוכל להתבצע בבית העסק או מרחוק, ובית העסק יוכל לתת ברקוד לסריקה, לשלוח קישור לתשלום בהודעה כתובה או במייל, ובאופן כללי להקל על הלקוח לשלם באמצעות שליחת הוראת התשלום אליו, והוא רק יצטרך לאשר.

אחרי שיפתחו השירותים יכנסו גם אפשרויות חיוניות לעסקים כמו תשלום בתשלומים חודשיים אוטומטיים, תשלום מתחדש אוטומטית על שירותים שניתנים במנוי חודשי / שנתי, הוראות תשלום שמופקות אוטומטית באמצעות קוד או ברקוד שנוצר על גבי חשבונית שנשלחה ללקוח, וכדומה. בפפר אפילו מצהירים כבר מעכשיו, בדף האינטרנט שלהם: "פריסת תשלומים נוחה, ואתם מקבלים את מלוא הסכום בתשלום אחד!". כאשר לקוח ישלם על מוצר או שירות בתשלומים, בעל העסק יקבל את כל התשלום מיידית, ושירות התשלומים פפר יספוג את התשלום החלק הדחוי במקום בעל העסק. מה תהיה העלות והעמלה על האפשרות הזו? כנראה לא נמוכה, אבל עדיין כדאית מאוד לרוב בעלי העסקים.

בביט לעומת זאת אין התייחסות לנושאים כמו תשלומים חודשיים או דמי מנוי, אבל כן מפנקים בקריצה לבעלי העסקים: "תקבלו במסגרת החבילה והעמלות השגרתיות עמודי מכירה דיגיטליים ללא עלות נוספת", ומבטיחים "אין תקרה שנתית". בקרוב יהיה פה קרב, והוא יהיה מעניין, אין ספק.

 

בעקבות הקורונה: מזדרזים בפיתוח והבירוקרטיה

מבנק הפועלים המפעילה את ביט מסרו כי חיזקו את שיתוף הפעולה מול חברת "משולם פתרונות תשלום" והאיצו אותו נוכח התקופה ומשבר הקורונה, עלה צורך מוגבר לבעלי עסקים קטנים ועצמאיים וללקוחותיהם לתשלומים מרחוק ללא מסירת פרטי כרטיס האשראי.

איפה הדברים עומדים היום, ומה זה אומר בדיוק "מזדרזים" ו"בקרוב"? הנה לו"ז שיכניס לכם פרופורציות בעניין:

06/2019 – בנק ישראל מאפשר תחילת פיילוט לפפר פיי, 400 בתי עסק במסגרת הפיילוט מתחילים לקבל תשלומים באמצעות שירות פפר, רובם מסעדות ובתי קפה. הפיילוט עובר בהצלחה.

07/2019 – בנק ישראל מגדיר בירוקרטיות ומגבלות מסודרות בנוגע לתשלומים בפפר ובביט מול בתי עסק, מסדיר ומרים רגולציה מול הנושא.

09/2019 – בפייבוקס לא נחים על זרי הדפנה, ויוצא לדרך פיילוט מול 10,000 בתי עסק, חלקם עסקים גדולים, לתשלום עבור שירותים ומוצרים באמצעות פייבוקס.

 

הצפי הוא שבתחילת שנת 2021 כבר יוכלו כל העסקים להנות משימוש רציף וחלק, ולהנות משלל האפשרויות הנלוות והדרושות לבעלי עסקים שצויינו – תשלומים, מנוי חודשי / שנתי, שליחת הוראות תשלום וכדומה.

 

חברות כרטיסי האשראי בסכנה

תשלום מרחוק הייתה הנחלה הכמעט בלעדית, עד היום, של כרטיסי האשראי, ששלטו בתחום הזה כמעט לחלוטין. כעת, משיכנסו לתוקף שירותי הסליקה והתשלום דרך אפליקציות התשלום, תתחיל תחרות אמיתית בין חברות כרטיס האשראי ושירותי אפליקציות התשלום.

זה אולי לא נשמע כמו תחרות מאחר ואת שני הגורמים מפעילים, בסופו של דבר, הבנקים, אבל עדיין מדובר בגופים שונים, עובדים שונים, חברי צוות והנהלה שונים – ותחל מלחמה של ממש. אפליקציות התשלומים מציעות אפשרות נוחה יותר – תשלום ללא פרטי תשלום, אין צורך למסור מספרים ארוכים, מועדי פקיעת תוקף וכדומה – פשוט לוחצים ומשלמים. מה יעשו חברות האשראי כדי להתמודד עם החסרונות שלהם מול הדרך החדשה ואיך הם יעמדו בתחרות? רק הזמן יגיד.

כתבות נוספות בנושא

הלוואות בצ'קים

לצד הגופים הבנקאיים, אשר מתנים הענקת הלוואה בשלל מאפיינים

הזינו את מספר הטלפון ושלחו לנו הודעה לוואטסאפ >>>