ארנפלד סוכנות לביטוח

ביטוח צלילה – מי צריך אותו, וכמה זה עולה?

העולם הנמצא מתחת לפני המים טומן בחובו מראות יפיפיים ומרגשים. חיות לא שגרתיות, אלמוגים, כוכבי ים, ושוניות יפיפיות וצבעוניות. העובדה הזו מושכת אנשים רבים לנסות ולצלול, ורבים מהם מתאהבים בזה ויוצרים לעצמם תחביב חדש, וצוללים באופן קבוע אחרי שניסו בפעמים הראשונות. אחלה תחביב, אבל יש איתו בעיה אחת קטנה: זהו תחביב מסוכן מאוד. בני אדם לא נושמים מתחת למים באופן טבעי, ואנחנו נזקקים לציוד משוכלל כדי להצליח לנשום מתחת למים ותלויים בו כדי לחיות, לעיתים ניתן למצוא חיות מסוכנות מתחת למים, ועוד נקודה קריטית – העומסים והלחצים המופעלים על הגוף שלנו בזמן שאנחנו צוללים עשויים לבלבל, לעלף ולפגוע בנו (וכמה שיותר עמוק, ככה הסיכוי והעוצמה גוברים). הים לא צפוי ועלול להפתיע אותנו כשהכי פחות ציפינו לזה.

אם אתם צוללים, לא רק שחשוב שיהיה לכם ביטוח צלילה, אלא זה גם הכרחי לגמרי בארץ. החוק מחייב אתכם להחזיק ברישיון צלילה. ההקפדה והאכיפה בנושא הזה ממש מושלמת בארץ, אתם לא יכולים להגיע למועדון צלילה ולבקש ציוד או כניסה בלי שתדרשו להציג את ביטוח הצלילה שלכם שבתוקף.

 

בחו"ל זה שונה למדי – תלוי בעיקר איפה אתם מבקשים לצלול. ברוב המקומות לאף אחד לא אכפת האם בחרתם לבטח את עצמכם לפני הצלילה בביטוח צלילה או לא, ובמעט מקומות בעולם יש חוק דומה לחוק במדינת ישראל ותדרשו להציג ביטוח צלילה בתוקף. בהרבה מקומות יש חוקים בעניין, אבל הם לא נאכפים כראוי ומועדון הצלילה אליו תגיעו לא יקפיד לשאול אתכם לגבי ביטוח הצלילה שלכם.

למרות שסיכוי סביר שלפני צלילה בחו"ל לא תהיו חייבים בביטוח צלילה, אני עדיין ממליץ בתוקף שיהיה לכם אחד. כצוללים ישראליים, סביר להניח שאתם מתורגלים ומכירים צלילות רק בחופי אילת, וברוב החופים בעולם חוקים וכללים שונים. הרבה אתרי צלילה ברחבי העולם לא קרובים לבית חולים או מוסד טיפול רפואי כלשהו בכלל, ועלות עבור טיפול, חילוץ או פינוי יכולים להסתכם בכסף רב במידה וחס ושלום נקלעתם לתאונת צלילה.

עד שנת 1997, ישראלים שהיו רוצים ביטוח צלילה היו צריכים לפנות להתאחדות הישראלית לצלילה. צוללים שהגיעו מחו"ל היו רוכשים את ביטוח הצלילה שלהם ישירות ממועדון הצלילה אליו הגיעו, רגע לפני שמתחילים בצלילה, וזה יצר אי שיוויון בין הישראלים לזרים לטובת הזרים: ביטוחי הזרים היו טובים, מקיפים וזולים יותר מהביטוח אותו היה מסוגל להשיג הצולל הישראלי.

החל משנת 1997 התחום עבר שינוי משמעותי בסימן תחרות חופשית, ולצולל הישראלי נפרשו לראשונה אפשרויות נוספות והאפשרות לבצע השוואת מחירים ולבחור מה שנוח ומתאים לו.

 

ביטוח בריאות פשוט לא מספיק לי?

לא, ביטוח בריאות פשוט לא מספיק לך. קופות החולים לא מכסות את הטיפולים שנדרשים עקב תאונת צלילה בדרך כלל, והיה וחרגו מן הכלל ומימנו טיפול, זה עדיין לא אומר שביטוח הבריאות שלך מכסה דברים נוספים שקשורים לצלילה כגון פינוי ימי או אוירי או חילוץ מכל הסוגים, וכמובן שהציוד יקר הערך שלך לא מכוסה גם הוא במסגרת ביטוח בריאות.

 

ביטוח צלילה – לא כולם זהים

בדומה לביטוח מקיף לרכב – גם כאן הביטוח מתחלק לשני חלקים עיקריים – ביטוח חובה וביטוחים משלימים. ביטוח החובה יתן לכם את האפשרות לבטח את עצמכם במינימום הנדרש (ולשלם הכי מעט) כדי לציית לחוק, ואילו הביטוחים המשלימים יציעו לכם כיסויים נוספים כמו לדוגמא ביטוח על הציוד, ביטוח על צלילה בחו"ל, החזרים על קורס צלילה וכדומה.

חשוב לדעת – כשמדובר בביטוח צלילה, קיימות אותיות קטנות רבות וסעיפים ותתי סעיפים חשובים, שעשויים לשלול את הביטוח שחשבתם שמגיע לכם בזמן אמת. חברות הביטוח מנסחות סעיפי הסתייגות והחרגות למתן הביטוח בפועל בפוליסות, וכשתצטרכו את העזרה שלהן בזמן אמת אתם עשויים להשאר תקועים עם עלויות גבוהות שיפלו עליכם ולא על חברת הביטוח.

 

איך בוחנים האם הפוליסה מתאימה לי ומכסה אותי היטב?

ראשית, קוראים אותה היטב (במיוחד את האותיות הקטנות) ושואלים את נציג המכירות שמוכר לכם אותה שאלות קשות. התמקדו בשאלות סביב הפינוי והחילוץ בעיקר, ובררו באילו מקרים לא תקבלו סיוע מחברת הביטוח. ביטוחי צלילה בדרך כלל מכסים צלילות פנאי, אבל לא מכסים צלילות עבודה, צלילות טכניות או צלילות למטרות דייג.

 

ביטוח צלילה – באמת צריך את זה?!

כמו כל הביטוחים, צריכים אותם אם קורה משהו, ואם לא קורה כלום והכל עובר בשלום, לא צריכים את הביטוח. מאחר ומדובר בספורט ותחביב מסוכן מאוד, המים מסוכנים וזו לא סביבה טבעית לנו, אנחנו לא מסוגלים לנשום מתחת לפני המים והגוף שלנו נמצא תחת עומס גבוה ככל שאנחנו מעמיקים אל תוך המים, במידה וקורה משהו חס וחלילה – ביטוח הצלילה הופך להיות הכרחי ביותר לפתע.

 

בכל מצב שבו אתם נזקקים לטיפול, ובמיוחד לטיפול בתא לחץ כמו שנפוץ שקורה אחרי תאונות צלילה, העלויות הן גבוהות מאוד ואתם לא רוצים לשאת בהם בעצמכם.

 

איך בוחרים ביטוח צלילה ביעילות ובאופן נבון?

ביטוחי צלילה יציעו לכם ארבע חברות הביטוח כלל, הראל, הפניקס ו-AIG. הפוליסה הראשונית שתוצע לכם בדרך כלל זהה או כמעט זהה בין כל חברות הביטוח. אם תתעניינו ביותר מהסטנדרט, יציעו לכם פוליסות יקרות יותר עם כיסוי נרחב ומקיף יותר. לא תמיד אתם צריכים או זקוקים לביטוחים האלה, תופתעו לגלות שהביטוח הסטנדרטי ברוב המקרים מספיק לכם מבחינת סכומי הכיסוי.

אתם יכולים לחסוך כסף רב אם תתעניינו בנוגע למשך הזמן שבו אתם מכוסים. הסטנדרט בדרך כלל נותן לכם כיסוי של שנה, ואם אתם מתכוונים להתנסות בלבד בצלילה אירעית חד פעמית, בדקו את האפשרות לכיסוי קצר טווח עם עלויות נמוכות משמעותית. חשוב גם לבדוק הנחה כמותית – אם אתם יוצאים לצלול עם בת זוג או עם כל המשפחה, חברות הביטוח יוזילו את הביטוח פר בנאדם מאחר ואתם רוכשים ביטוח ליותר מבנאדם אחד. בנוסף, בדקו אם מגיעה לכם הנחה כחלק מהשתייכות לאוכלוסיה ספציפית כחיילים, סטודנטים או כל דבר אחר.

 

אתם יכולים לנסות לקבל המלצות מצוללנים ותיקים ומנוסים, ואם יש כאלו שחוו תאונת צלילה קלה או קשה, והצליחו לקבל סיוע מחברת הביטוח בקלות ובלי טירטורים בירוקרטיים – זה הסוס הזוכה שלכם, מאחר וכפי שנאמר, חברות הביטוח פעמים רבות ינסו להתחמק מתשלום ומהפעלת הביטוח בזמן הצורך.

 

כמה ביטוח צלילה עולה?

ניתן לכם מידע בסיסי בנוגע למחירים, פחות או יותר, שניתן למצוא לביטוחי צלילה.

  • ביטוח צלילה בינלאומי לשנה יעלה לכם כ-220 שקלים. חיילים כ-150 שקלים לשנה.
  • ביטוח צלילה בינלאומי זוגי לשנה יעלה לכל אחד מזוג הצוללים כ-200 שקלים.
  • ביטוח צלילה בינלאומי לקבוצות או משפחות, 3 אנשים ומעלה, יוריד את המחיר לכדי כ-180 שקלים לכל אחד מהצוללים, במידה ומדובר בתשלום אחד על ידי משלם אחד לקבוצות גדולות, המחיר ירד אפילו עוד בהתאם.
  • מדריכי צלילה שמרבים בצלילות וצוללים יחדיו עם צוללים אחרים מודרכים שלהם, יאלצו לשלם סכום גבוה בהרבה של כ-300 שקלים ואף יותר לשנה.
תמונה של קובי ענבר
נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא
השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
כתבות נוספות בנושא
שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם סוכן ביטוח, אשמח לקבל פרטים.