ארנפלד סוכנות לביטוח

ביטוח למאמני כושר – מקצוע בסיכון גבוה

בשנים האחרונות, חלה עלייה משמעותית במודעות לכל נושא הבריאות. במקביל, באופן טבעי חלה עלייה משמעותית במספר האנשים שעוסקים במקצועות שקשורים לתזונה, כושר ובריאות. מאמני כושר צצים כפטריות אחרי הגשם, בכל מקום וכל הזמן.

זה מקצוע מרתק שהלימודים סביבו מסקרנים והתעסוקה בו כוללת אינטראקציה מגניבה עם אנשים, וזה גם מקצוע שאם בחרתם בו אתם גם חיים באופן בריא מאוד ועושים כושר – וזה כמובן גם משפיע עליכם לטובה ברמה האישית. משהו שהרבה מאמני כושר, במיוחד החדשים, לא לוקחים בחשבון – זה שמדובר במקצוע מסוכן מאוד.

מאמני כושר נמצאים תמיד בסביבה של מכשור וציוד מסוכן, חלקו חשמלי, בחלק מהמקרים מדובר במכשירים עם משקולות ולחצים שאמורים לחזק את השרירים אך עשויים לפגוע במשתמש, או הליכונים למיניהם שעלולים לעוף מהם. שימוש לא נכון יגדיל את הסכנה, אבל גם בשימוש נכון בציוד ובמכשור, יש מקרים שהציוד יכול לפגוע בכם או במתאמנים שלכם.

בנוסף, גם בלי קשר לציוד עצמו – זה עדיין מקצוע רגיש מבחינת הסיכון שלו, מתאמנים אינטנסיביים ועל אחת כמה וכמה מאמני כושר המון פעמים סובלים מפצעי ושברי מאמץ, כאבים, חולשות שרירים, עייפות מאימונים מוגזמים וכדומה.

המסקנה המתבקשת – מדובר במקצוע בסיכון גבוה, גם עבורכם וגם עבור המתאמנים שלכם, ולכן, כדאי מאוד להצטייד בביטוח למאמני כושר שיבטח אתכם או אותם במקרה ומישהו יפצע או יפגע. ביטוח שכזה מעניק למאמני כושר נפש שקטה בנוגע לתביעה שעשויה להיות מוגשת נגדם, במידה ואחד הלקוחות ינסה להאשים אותם בפציעה או פגיעה שחווה בזמן אימונם.

 

האם מאמני כושר חייבים ביטוח?

באופן אובייקטיבי, ביטוח למאמני כושר הוא בגדר הכרח לכל מאמן כושר. אם אתם לא דואגים ומודאגים מהסכנות שאורבות לכם עם הציוד והמכשור, אל תקחו ביטוח פרטי שיבטח אתכם, אבל ביטוח אחריות מקצועית (סוג של צד ג', על הלקוחות שלכם) – אתם חייבים. אם לקוח מגיש נגדכם תביעה שבה בגלל רשלנות מקצועית גרמתם לפציעה לכאורה – אתם בצרות, זה בוץ עמוק מאוד. תמורת פרמייה חודשית סבירה מאוד אתם יכולים להגן על עצמכם ממצב שכזה.

התנאים לתביעה שכזו מאוד סבירים, שכן זה מילולית התפקיד שלכם לדחוק את הלקוחות שלכם לקצה גבול היכולת. אתם רוצים שהם יעלו עוד מתח כשכואב להם, אתם רוצים שהם ירימו עוד 2 קילו במשקולות כשקשה להם.

חלק מהעניין וההכשרה שתעברו כמאמני כושר זה איך לנווט את הלקוחות בדיוק אל תוך הגבול האפור שבין התחזקות ופציעה, וגם אם תנקטו בזהירות ותמנעו מהתקרבות לנקודות קיצון באימון מול הלקוחות שלכם, הלקוחות שלכם עדיין עשויים לחשוב שפציעה או כאבים הם באשמתכם (גם אם הם לא), ולתבוע.

גם אם לא גיליתם רשלנות מקצועית ולא מדובר באשמתכם, מאבק משפטי שכזה מול לקוח יותיר אתכם עם חור גדול בכיס, אפילו אם תצאו זכאים בסופו של דבר. מה קורה אם אתם מנחים את המתאמנים שלכם היטב וכשורה, אבל הם לא עוקבים אחרי ההוראות שלכם, מעמיסים על עצמם יותר מידי או משתמשים בציוד באופן לא נכון ומסוכן? גם במקרה שהטעות היא שלהם, המון פעמים הם יפנו אליכם בהאשמות וינסו לתבוע אתכם.

 

כמה זה עלול לעלות לי?

תביעת רשלנות מקצועית בתחום אימון הכושר יכולה להגיע, בהתאם לעוצמת הפציעה והפגיעה, למיליוני שקלים. רוב התביעות יסתכמו במאות אלפי שקלים, אבל אם מתאמן שלכם נפגע בצורה קיצונית (באשמתכם או שלא), הוא עשוי לתבוע במיליונים.

בואו נעבור לנקודה שמעניינת אתכם יותר – העלות החודשית עבור ביטוח שכזה, ותבינו למה זה משתלם וכדאי.

 

ביטוח למאמני כושר – עלויות

ביטוח אחריות מקצועית למאמני כושר בדרך כלל מקיף מאוד ויכסה כל מקרה של תביעה כנגדכם, העלות נקבעת בעיקר בהתאם לגובה הכיסוי. אתם תקבלו הגנה משפטית והוצאות משפטיות מחברת הביטוח, בהתאם למגבלות הפוליסה שבחרתם. המינימום המקובל ברוב חברות הביטוח הוא כיסוי של עד רבע מיליון ש"ח, והעלות עבור ביטוח בסדר גודל כזה הוא כ-60 ש"ח בחודש.

מאמנים שעובדים בחדר כושר, ואין להם מתאמנים פרטיים, יכול להיות שכל מה שתשקיעו זה 60 ש"ח בחודש ולא תרצו להשקיע יותר. חדר הכושר אמור לשאת באחריות במידה ויש תביעה מלקוח, והנהלת חדר הכושר אמורה להכניס לפוליסת הביטוח את הפרטים המלאים שלכם כמבוטחים תחת כנפיהם. המון פעמים זה לא ככה בחלק מחדרי הכושר, או שהשם שלכם לא מעודכן בפוליסה, או שהם שוכחים לחדש… נופלות טעויות. אני ממליץ שכן תחזיקו לפחות בפוליסה הבסיסית, כי רבע מיליון ש"ח לא בטוח יספיק לכל תביעה, אבל זה כיסוי סביר למחיר, במיוחד לאור ההכנסה שלכם ולאור העובדה שחדר הכושר אמור לדאוג לזה, ולא אתם.

במידה ויש לכם לקוחות משל עצמכם שאתם מאמנים אותם באימונים אישיים, הסיפור כבר שונה. בהתחשב בעובדה ששעת אימון עם מאמן כושר אישי מתחיל עולה למתאמן כ-100 ש"ח, ומתאמן לוקח בדרך כלל אימון שבועי, והמון פעמים אימון שבועי כפול של שעה וחצי או שעתיים, הלוא שלקוח אחד בלבד בחודש, באימון בודד, מחזיר לכם את ההשקעה עם הרבה שארית. אין פה מה לחשוב פעמיים – בטחו את עצמכם. הייתי ממש ממליץ להשקיע יותר מ-60 שקלים בחודשים ולבטח את עצמכם בסכומים גבוהים יותר. בהשקעה יחסית נמוכה ביחס להכנסה החודשית שלכם, אתם יכולים לבטח את עצמכם עם גובה כיסוי במיליונים, וזה עשוי להיות שימושי מאוד אם תחטפו על הראש תביעה רצינית וגדולה מאחד הלקוחות.

 

שכירים בחדר כושר? עוד מידע בשבילכם

כפי שהזכרתי מקודם, זו בגדול האחריות של חדר הכושר לבטח אחריות מקצועית כי אתם עובדים שכירים מטעמו. יש חדרי כושר שמתרשלים, לא מוסיפים מאמנים חדשים לפוליסה שלהם, לא מעדכנים את הפוליסה עם כל שינוי בכח האדם, ולפעמים אפילו שוכחים או לא טורחים לחדש את הפוליסה כולה כשתוקפה מסתיים.

כבר היו תקדימים לחדרי כושר שנגמרה להם הפוליסה והם היו ב"תהליכי חידוש" – משא ומתן, ויכוחים ומיקוחים מול חברת הביטוח המבטחת, ובדיוק בתקופת הביניים הקצרה הזו – נפל דבר והגיעה תביעה. בתור המאמנים של הלקוח שתובע, אתם עשויים להגרר למשפט גם בתור עובדים שכירים, אם חדר הכושר שלכם התרשל באופן כזה לעדכן או לחדש את הביטוח שלו.

 

ביטוח למאמני כושר – דברים נוספים חשובים

  • שום חברת ביטוח לא תסכים לבטח אתכם במידה ואתם לא מאמני כושר מוסמכים ממוסד שמורשה להכשיר ולהנפיק תעודות אימון כושר.
  • הביטוח שלכם לא יופעל בהצלחה ואינו שווה דבר או חצי דבר במידה ואין בידיכם אישור מהרופא של הלקוח לפני תחילת תהליך האימון, בשום חברת ביטוח בה בדקתי. מומלץ גם לא לקחת "אימון ראשון ניסיון" לפני שיש לכם אישור רפואי מהלקוח.
  • הביטוח לא יופעל ואין בו ערך גם במקרה שבו אין ברשותכם תעודת עזרה ראשונה בתוקף, בשום חברת ביטוח בה בדקתי.
  • שימו לב לאותיות הקטנות בפוליסה שלכם – חפשו הגבלות בנוגע לכמות מתאמנים פעילים. יכול להיות שהפוליסה תכיל מגבלה של לקוחות, ואתם עשויים לעבור אותה ולחרוג ממנה. לדוגמא – יתכן ובפוליסה שלכם יוזכר שאם יש לכם יותר מ-25 לקוחות פעילים באותו הזמן, הפוליסה לא תקפה. יתכן ויהיו גם אזכורים בנוגע לגיל המתאמנים, כך שאם יש לכם מתאמנת בת 17 או מתאמן בן 55, יכול להיות שהם מוחרגים מחוץ לגבולות הפוליסה שלכם. אלו דברים שחשוב לדעת ולהכיר – קראו את הפוליסה שלכם היטב, כולל האותיות הקטנות!
  • אם אתם מאמנים בתחומי כושר פחות שגרתיים – לא מאמני כושר של כושר כללי כפי שעושים בחדר כושר, אלא מאמנים בתחום של רכיבה על אופניים, צניחה, ספורט אתגרי או אקסטרים – סיכוי סביר שלא יסכימו לבטח אתכם בביטוח למאמנים. שימו לב שאתם לא מבקשים או מקבלים פוליסה שלא מתאימה לתחום האימון, כי אחרת חברת הביטוח תתנער, ובצדק, מהאחריות, במקרה שתגיע תביעה.
  • רוב הכתבה דיברתי על ביטוח אחריות מקצועית שיגן עליכם מפני תביעות של לקוחות שחושבים שהרשלנות שלכם גרמה להם לפציעה או פגיעה, ובהתחלה הזכרתי גם ביטוח אישי נגד פציעה או פגיעה שלכם. אישית אני חושב שמאחר ואתם נמצאים בזמן שאתם עוסקים במקצוע שלכם בסביבה עם משקולות, ציוד, מכשירים חשמליים וכדומה – כדאי מאוד להשקיע את הכסף גם בזה. אם אתם שכירים בחדר כושר – חדר הכושר המעסיק אמור לטפל בזה, וודאו שאכן כך הדבר.
תמונה של קובי ענבר
נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא
השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
כתבות נוספות בנושא
שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם סוכן ביטוח, אשמח לקבל פרטים.